Annons

Hökerums egen dag firad

En rolig dag för alla åldrar var det i går när Södra Vings IF firade sin egen dag, Svif-dagen i centrala Hökerum.
Ulricehamn • Publicerad 24 augusti 2008
Vinnare i prickskytte med fotboll, från vänster Wilma Asp och Lina Nyman som kom på delad andra plats och Agnes Hulén som prickade mål med alla sin tre bollar. Vinsterna håller de i famnen.
Vinnare i prickskytte med fotboll, från vänster Wilma Asp och Lina Nyman som kom på delad andra plats och Agnes Hulén som prickade mål med alla sin tre bollar. Vinsterna håller de i famnen.Foto: Boel Ferm
Ordförande för Södra Vings IF Kent Axelsson.
Ordförande för Södra Vings IF Kent Axelsson.Foto: Boel Ferm
Populärt med chokladhjul, här hoppas Jan-Erik Magnusson på turen, Christina Persson som spelar fotoboll i Svif delar ut vinsterna.
Populärt med chokladhjul, här hoppas Jan-Erik Magnusson på turen, Christina Persson som spelar fotoboll i Svif delar ut vinsterna.Foto: Boel Ferm
"Vinner min, vinner min?" spänning var stor och sorlet förväntansfullt när ankor i glada färger seglade iväg mot mål vid bron. Vinnare blev en skär anka nr 727 som tillhörde Eivor Åman, hon vann resepresentcheckar för 3 000 kronor.
"Vinner min, vinner min?" spänning var stor och sorlet förväntansfullt när ankor i glada färger seglade iväg mot mål vid bron. Vinnare blev en skär anka nr 727 som tillhörde Eivor Åman, hon vann resepresentcheckar för 3 000 kronor.Foto: Boel Ferm
Per Johansson från fotbollslaget provar lyckan med att pricka hål i ett plank med fotbollen.
Per Johansson från fotbollslaget provar lyckan med att pricka hål i ett plank med fotbollen.Foto: Boel Ferm

– Det där tog ju bara 45 minuter, sa konferenciern Ola Andersson skämtsamt när medlemmar ur fotbollsklubben försökte pricka mål mot ett plank med olika hål.

Det blev Adam Andersson som vann genom att till slut skjuta in sig på det lättaste målet.

Annons

Polis, räddningstjänst och ambulans passade på att visa upp sig och nyfikna barn klättrade ut och in i fordonen. För 20 kronor kunde hugade få en åktur i en äkta veteranbil. Den sammanlagda åldern på veteranbilarna gissades och närmast var Margareta Franzén från Dalstorp. Hon gissade på 1 036, det var 1 037 som var rätt svar.

Vann minibil

Naturligtvis spelades det fotboll och bland aktiviteterna fanns också femkamp, paint-ball och bobbycar-race för de minsta. Vinnare i det blev Saga Skoglund som vann en egen minibil.

Det är många frivilliga som möjliggör Svif-dagen. En arbetsgrupp har arbetat sedan i februari med att leta artister och fördela uppgifter. Gruppen har bestått av Tommy Johansson, Gösta Hellkvist, Victoria Persson och Henrik Johansson.

Det här var tredje gången Svif-dagen ordnades men första gången man hade allsång som leddes av Marie Arturén.

Dagsaktiviteterna slutade vid tretiden och sedan bjöds det på allsång och flera kända artister på kvällen som Lennie Norman, buktalareri med Zilla&Totte och vinnaren av årets talangtävling i Borås, Louise Solar. Entrén var humana 70 kronor för vuxna och många väntade med att köpa biljett till kvällen då hotande regnmoln envist hängde sig kvar.

– Det är inte ofta vi får så fina artister till Hökerum, hoppas nu många kommer så att ekonomin går ihop, sa ordförande i Svif, Kent Axelsson som gick runt och trivdes.

Svif spelar i division sex berättade han.

– Men vi har spelat i fyran och i fredags spelade vi en av de bästa matcherna och slog Månstad på bortaplan med 5-1!

Boel Ferm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons