Guiden: Evenemangstips i Ulricehamns kommun

Ulricehamn Artikeln publicerades
Odysseas Pappas ställer ut hos Galleri SM Art. I helgen är det även skulpturkurs i Rådhuset.
Foto: Privat
Odysseas Pappas ställer ut hos Galleri SM Art. I helgen är det även skulpturkurs i Rådhuset.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

DEMOKRATILABBET

Utställning: Demokratilabbet är en interaktiv utställning för ungdomar eller för den som vill förstå den digitala värld som ungdomar befinner sig i. Genomskåda avsändaren – bli en propagandaavslöjare. Utställningens syfte är att ge verktyg för att bedöma olika källors trovärdighet.

Tingsholmsgymnasiet (ingång A4, vid parkeringen) i Ulricehamn måndag 4 november och onsdag 6 november kl 16–18.30.

AFTER PRE DISCO

Disco: Ulricehamns stadsbibliotek ordnar disco för de minsta (0–6 år). Den här gången är det maskeradtema.

Ulricehamns stadsbibliotek fredag 8 november kl 15–16.

UTSTÄLLNING OCH SKULPTURKURS

Konst: Grekiskättade boråsaren Odysseas Pappas visar utställningen Galini på Galleri SM Art till och med den 10 november. Lördag den 9 november hålls även en skulpturkurs (arrangerad av Ulricehamns kulturförening) med Odysseas Pappas utställning som tema. Kursen hålls i Rådhuset och anmälan görs till sigrid@sigmats.se

Galleri SM Art i Ulricehamn, öppet lördag–söndag 9–10 november kl 12–15. Rådhuset i Ulricehamn lördag 9 november kl 12–17 (samling SM Art kl 11).

BLAND OKNYTT OCH GASTAR

Vandring: Följ med Svarta damen och Ulricehamns guideförening på en dramatiserad vandring i stadsparken. Där har setts både gastar och mylingar, enligt arrangörerna. Törs du lära dig om gammal folktro? Biljetter kan förköpas på turistbyrån. Vandringen startar från Stadsparkens ingång vid Fredriksbergsvägen.

Stadsparken lördag 9 november kl 17.

JULMARKNAD PÅ ÅRÅS KVARN

Julmarknad: Årås kvarn är tidigt ute. Många knallar finns på plats med prylar som lämpar sig både som julklappar och för att unna sig själv något. Fri entré. Värmande kaffe med tillbehör serveras i kvarnkaféet.

Årås kvarn i Kölingared söndag 10 november kl 10–16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.