Annons

Guiden

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 8 april 2019
Bubbleballs är en av aktiviteterna som erbjuds på Familjelördagen i Hökerum.
Bubbleballs är en av aktiviteterna som erbjuds på Familjelördagen i Hökerum.Foto: Arkiv

ÄLDRE KARTOR SOM TIDSMASKIN

Föredrag: Kulturgeograf Clas Tollins föredrag om äldre kartor ställdes in för några veckor sedan. Nu finns en ny chans att höra honom berätta om Ulricehamn ur lantmätarnas perspektiv ur förstahandskällor från 1700-talet. Fri entré.

Ulricehamns stadsbibliotek måndag 8 april kl 19–20.30.

Annons

VÄSTRA LÅTVERKSTAN

Musik: Västra Låtverkstan består av ungdomar 14–20 år som spelar traditionella låtar och visor i svängiga och medryckande arrangemang med ett och annat rockigt riff. Lyssna på musiken och ta en fika i kaféet.

Ulricehamns stadsbibliotek fredag 12 april kl 17.

FAMILJELÖRDAG I HÖKERUM

Aktiviteter: Nu har turen kommit till Hökerum att vara värd för Familjelördagen. Detta händer: pyssel, katten Findus läser och busar, sång- och musikunderhållning, fika, korvgrillning, tipspromenad, brandövningar med räddningstjänsten, prova på salsa och streetdance, Just Dance, Bubbleballs, utställning av äldre leksaker. Allt är gratis!

Hökerums skola lördag 13 april kl 10–14.

TEKNIKSUPPORT

Support: Varannan onsdag, jämna veckor finns personal till hands för att svara på enklare tekniska frågor om datorer, internet, smartphones, e-böcker, surfplattor med mera. Drop-in.

Ulricehamns stadsbibliotek onsdag 10 april kl 13–14.30.

UTSTÄLLNING: KOLLEGOR

Annons

Konst: Birgitta Jönsson, Maria Hindström och Eva Martinsson har slagit sig ihop kring en utställning i färg, textil och lera. Den pågår till och med den 21 april.

Rådhuset i Ulricehamn onsdagar kl 15–18, fredag–söndag kl 12–15.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons