Annons

Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 12 augusti 2019
Sgt Pepper Affinity som spelar i Tvärred är ett av de band som spelar musik i sommarkväll i veckan.
Sgt Pepper Affinity som spelar i Tvärred är ett av de band som spelar musik i sommarkväll i veckan.Foto: Axel Noren

MUSIK I SOMMARKVÄLL

Musik: I Tvärred spelas ”Beatles – på vårt sätt” med Sgt Pepper Affinity (Rolf Engqvist sång, Helge Hesslefors bas/sång och Måns Riise gitarr/sång). I Finnekumla spelas blandad populärmusik av Husbandet (Patrik Eriksson, Chrille Magnusson, Calle Standoft och Ander Ek). I Gällstad spelar Hallelujazz New Orleansjazz. Fri entré till alla tre spelningarna.

Tvärreds kyrka onsdag 14 augusti kl 19. Finnekumla kyrka onsdag 14 augusti kl 19. Gällstad och Södra Säms kyrka söndag 18 augusti kl 18.

Annons

SLÅTTER I GRÖNAHÖG

Slåtter: På torsdag är det slåtter vid Grönahögs hembygdsstugor. Tag med räfsa och lie. Barn är välkomna att i vuxens sällskap åka höharka runt Köttkulla. När skörden är klar bjuder hembygdsföreningen på kaffe och ostkaka.

Vid Grönahögs hembygdsstugor torsdag 15 augusti kl 18.

BÖCKER, MUSIK OCH ROLLSPEL PÅ BIBLIOTEKET

Böcker: Sommarboken har avslutning på onsdag. Barn 8–12 år får boktips, glass och möjlighet att pyssla loss. På fredag har kommunens gatumusiker sin avslutningskonsert på biblioteket. På lördag håller Daniel Lehto (spelledare/instruktör) en halvdag med rollspel som bygger på boken Handbok för superhjältar av Elias och Agnes Våhlund.

Ulricehamns stadsbibliotek onsdag 14 augusti kl 14–16, fredag 16 augusti kl 17, lördag 17 augusti kl 11–14.

VÅFFLOR OCH HISTORIA

Våffelkafé: Timmele hembygdsförening ordnar våffelkafé med möjlighet att titta på örtagård och museiföremål.

Timmele hembygdsgård/Gästgivargården lördag 17 augusti kl 15–17.30.

UTSTÄLLNINGAR

Annons

Konst: Tina Haldorsson från Göteborg visar färgstarkt måleri hos SM Art till och med den 31 augusti. Målningarna växer fram organiskt utifrån känslan i stunden. Utställningen Stämplad om kategorisering av människor finns kvar på stadsbiblioteket till och med den 22 augusti.

Galleri SM Art i Ulricehamn, öppet lördagar och söndagar kl 12–15. Ulricehamns stadsbibliotek, bibliotekets öppettider.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons