Annons

Grön flagg till Lingontuvan

Förskolan Lingontuvan i Grönahög har som första skola i kommunen, belönats med Grön Flagg för sitt pedagogiska arbete för hållbar utveckling.
Ulricehamn • Publicerad 13 september 2010
Nellie Gotting visar var potatisplantorna växte förut. Barnen har själva planterat grönsaker och örter som har används till barnens måltider.
Nellie Gotting visar var potatisplantorna växte förut. Barnen har själva planterat grönsaker och örter som har används till barnens måltider.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är personalens medvetna satsning på att tillsammans med förskolebarnen fundera och arbeta runt vattnets betydelse som resulterat i utmärkelsen.

– Vi har undersökt vattnet som resurs och dess betydelse för kretsloppet. Det har blivit flera praktiska övningar som att smälta snö, undersöka olika materials uppsugningsförmåga och likande, berättar förskolläraren Madelene Claesson.

Annons

Inför satsningen satte man upp fem mål. Rapporten om förskolans arbete skickades in till stiftelsen Håll Sverige rent. Nu har Lingontuvan som första förskola i kommunen godkänts för stiftelsens utmärkelse Grön Flagg.

Utmärkelsen kommer att firas i oktober.

Christer Seldevall
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons