Annons

Gick bärsärkagång och jagade son med tänd gasoltub - får fängelse

En man i 40-årsåldern som i slutet av juli i år misshandlade två personer och jagade en person med en tänd gasoltub på Skotteks camping döms till fem månaders fängelse.
Ulricehamn • Publicerad 5 september 2012

Familjen hade bott i husvagn på campingen sedan några månader tillbaka. Även mannens son och dennes barn och flickvän vistades på campingen. I slutet av juli uppstod en konflikt och mannen riktade bland annat en kniv mot sin partner. Han hotade även henne med ett baseballträ och angrep sedan sin son.

Mannen riktade kniven mot sonen som tillfogades flera skärsår i handen när han försökte hejda angreppet. Därefter tog mannen upp en gasoltub som han jagade sonen med och hotade att spränga och döda honom. Sedan gav han sig på sonens sambo och drog henne i håret.

Annons

Efter händelserna tog mannen nycklarna till sonens bil. Personalen försökte hejda honom men mannen körde igenom bommen och försvann från platsen.

Mannen dömdes på onsdagen mot sitt nekande i Borås tingsrätt för misshandel, olaga hot, ofredande och skadegörelse till fem månaders fängelse. Han ska också betala nästan 50 000 kronor i skadestånd till de olika målsägarna.

Rasmus Lundgren
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons