Annons
Dansshow på kvällen och ledigt dagen därpå — det faller inte en förälder i smaken som anmält Stenbocksskolan till Barn- och elevombudet.
Ulricehamn • Publicerad 31 oktober 2010

En kväll i november arrangeras en Håll ihop-gala på Stenbocksskolan. Den är obligatorisk för eleverna vars föräldrar måste be om ledigt om inte barnet kan närvara. Som kompensation för kvällsaktiviteten är alla elever lediga dagen därpå.

– Det står i strid mot vad skollagen säger. Det är fel att ta göra en danstillställning obligatorisk och ta bort en utbildningsdag av de 178 som eleverna ska ha, menar föräldern i sin anmälan till Skolverkets Barn- och elevombud (Beo).

Han menar att inget alternativ ges till elever som hellre går i skolan än medverkar på galan som är mellan klockan 19 och 23, vilket är för sent. Beo tar dock inte upp anmälan för vidare utredning.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons