Annons

Flytten blev fina fisken

Fiskhandlaren utanför Coop i Borås har tagit sitt Pick och pack och flyttat till Ulricehamn. Sedan allhelgonahelgen finns man utanför Lidl. Det är en flytt man inte ångrar.
Ulricehamn • Publicerad 15 januari 2008
De ångrar inte att de flyttat sin fiskförsäljning från Borås till Ulricehamn. Doris och Peter Hjert tog steget och känner sig mycket välkomna med sin bod utanför Lidl.
De ångrar inte att de flyttat sin fiskförsäljning från Borås till Ulricehamn. Doris och Peter Hjert tog steget och känner sig mycket välkomna med sin bod utanför Lidl.Foto: Göran Jakobsson

Av olika anledningar valde Doris Hjert med maken Peter att lämna försäljningsstället utan för Coop. De fick kontakt med Lidl i Ulricehamn.

– Vi blev väldigt väl bemötta. Och att flytta hit var inget krångel. Allt gick snabbt och smidigt, säger Doris Hjert.

Annons

Etableringen hos Lidl är något helt nytt hos Lidl-kedjan. Av tradition ser alla varuhus likadana ut, men nu bryter man mönstret i Ulricehamn genom fiskförsäljningen.

I snart 20 år har Doris och Peter Hjert sålt fisk i sitt företag Feskar-Bröderna. Först fanns de hos Åhléns då varuhuset hade livsmedelsförsäljning i Borås och sedan blev det hos Hemköp och senast alltså hos Coop.

När det blev klart att man skulle flytta gick det väldigt snabbt.

– Vi lyfte bort vår vagn från Coop lördagen före allhelgonahelgen och till allhelgona öppnade vi butiken här. Då var terrass och tak uppbyggda, el, kyl och frys installerat och allt klart, framhåller Doris Hjert.

Riktigt klart är det dock inte. En del av det nya snickeriet ska rödmålas, men det har inte gått att göra under rådande väderleksförhållanden.

Det är i lyriska ordalag Doris och Peter Hjert talar om flytten och det väldigt positiva mottagande man fått i Ulricehamn. Till och med den redan tidigare existerande fiskhandlaren hälsade dem välkomna och de har redan haft en del samarbete.

– Och från Lidl har vi bemötts på ett sätt vi inte varit vana vid. De har verkligen visat uppskattning och varit hur tillmötesgående som helst. Och de har slagit försäljningsrekord och påstår att det skett tack vare oss.

Doris Hjert säger sig ha sett skillnad på kunderna i Borås och Ulricehamn. I Borås var det ofta priset som var det viktiga men här är det varorna. Här kommer priset i andra hand. Dessutom är torsdagarna den stora fiskköpardagen i Ulricehamn, inte fredagar som i Borås.

– Men visst hade vi åtskilliga underbara kunder i Borås också och en del verkar ha saknat oss. En del av våra Boråskunder kommer faktiskt hit till Ulricehamn för att handla av oss.

Det finns dessutom en del gamla trogna kunder som har svårt att ta sig till Ulricehamn. Det händer att de ringer och beställer vad de vill ha och så levererar makarna Hjert det hem till dem.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons