Annons

En döms för Blidsbergsmisshandel

Tre män åtalades för grov misshandel av en man från Ulricehamnstrakten. En av dem dömdes för misshandel av normalgraden, medan de andra två frikändes.
Blidsberg • Publicerad 13 juli 2018
Borås tingsrätt frikänner två av männen som varit åtalade för grov misshandel.
Borås tingsrätt frikänner två av männen som varit åtalade för grov misshandel.Foto: Jan Pettersson

Den misshandlade mannen hade stämt träff med en av männen i Blidsberg. När han kom dit möttes han av tre män. De har helt olika versioner av vad som hände sedan.

Enligt den utsatte mannen blev han påhoppad av de tre andra direkt när han kom och bland annat slagen med en batong. Han beräknar att det handlar om 25–30 slag och sparkar. Efter att ha försökt fly flera gånger fick han till slut hjälp av ett par i en bil. De larmade polisen och tog med honom i bilen för att möta polisen.

Annons

Av de tre männen har två nekat till att alls ha misshandlat honom, medan den tredje har erkänt två slag och två sparkar. Han säger att han ville träffa den utsatte mannen för att kräva in en skuld, men inte hade för avsikt att skada honom. Han anser att den andre uppträdde provocerande och att det orsakade bråket. Vittnena i bilen, som tog med den slagne mannen från platsen, har inte sett alla tre utöva våld mot mannen.

Tingsrätten bedömer att det bara finns bevis för den misshandel som en av männen har erkänt och frikänner därför de andra två.

Den man som erkänner döms för misshandel av normalgraden samt för narkotikabrott till skyddstillsyn med samhällstjänst 80 timmar. Han ska även betala 11 350 kronor i skadestånd till den skadade mannen.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons