Annons

Cristina Bernevång, KD:s förstanamn i Ulricehamn

Bland annat ledamot i Miljö- och Byggnämnden, ordförande i arvodesberedningen, förste ersättare i kommunfullmäktige.
Ulricehamn • Publicerad 6 september 2010
Foto: 

Hur går det för er i valet?

– Det kommer gå bra, stämningen och vindarna känns så. Det är positiva tongångar från både opinionsmätningar, valstugor och bland vänner och bekanta.

Annons

Vilken är din viktigaste valfråga?

– Tillgängligheten är en hjärtefråga för mig. Det finns väldigt många människor med någon typ av funktionshinder och jag har själv en dotter med funktionshinder. När ämnet debatteras begränsar man det ofta till fysiska funktionshinder, men det finns så oändligt mycket mer. Tillgänglighet och delaktighet handlar naturligtvis om fysisk anpassning, men också om att ha parfymfria miljöer, litteratur på Lättläst, bra färdtjänst, alternativ kost för allergiker osv. Jag vill att det ska vara möjligt för alla att delta helt enkelt.

Varför ska Ulricehamnsborna rösta på er?

– Grunden för KD är en människosyn som jag delar, varje människans unika och lika värde oavsett bakgrund. Det ligger till grund för alla våra politiska beslut. Vi lägger stor vikt vid valfriheten: det som personen själv kan bestämma ska han eller hon få bestämma, inte kommunen eller staten. Det gäller till exempel inom barnomsorgen, skolan och äldrevården. Det ska finnas både privata och kommunala alternativ.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons