Annons
Krogen öppnade för ett år sedan. Men redan nu kan Carlssons skafferi i Ulricehamn titulera sig en av Sveriges bästa restauranger.
Ulricehamn • Publicerad 7 mars 2012

Sedan 2004 utser matguiden White Guide varje år de bästa restaurangerna i landet. En restaurang som lyckades bli omnämnd i årets upplaga är Ulricehamnsrestaurangen Carlssons skafferi.

Krogen, som riktar in sig på närproducerat, har endast existerat i ett år men tar redan nu plats bland landets bästa.

Annons

– Det är kul att få vara med, säger delägaren Annette Carlsson.

För Annette Carlsson har valet på närproducerat varit lyckat.

– Det ligger ju i tiden med närproducerat. Vår meny kan skifta från månad till månad eller vecka till vecka.

Årets utnämning i White Guide är inte Annette Carlssons första. Tidigare var hon delägare i Restaurang Mat&Vin, Kallbadhuset som också blev omnämnt i guiden.

Andra Sjuhäradsrestauranger som är med i White Guide 2012:

Borås:

Restaurang Färgeriet

Svenska Krogen

Vinci

Ulricehamn:

Restaurang Mat&Vin

Kallbadhuset

Peter Elvemo
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons