Annons

Åtalas för försök till kopparstöld: "Jag ville bara värma mig"

En man i 60-årsåldern från Ulricehamn åtalas för försök till stöld.
Ulricehamn • Publicerad 13 januari 2010

I november ska mannen ha gjort intrång i Sjögunnarsbo före detta sjukhem i Marbäck för att försöka komma åt koppar.

En fastighetsskötare ska ha upptäckt att ett fönster var uppbrutet och kontaktade därför polis eftersom han misstänkte att tjuvarna fanns i byggnaden. En moped ska ha stått utanför. Fastighetsskötaren sa sig ha hittat en kasse med skruvmejsel, skiftnyckel och en slägga i ett rum där det fanns metall att stjäla. När polisen kom grep de den misstänkte.

Annons

Enligt mannen själv ska han ha tagit sig en provtur till några bekanta i Marbäck med mopeden han mekat med. När han kom till Sjögunnarbo började han frysa. Han säger sig ha kört upp till Sjögunnarsbo för att titta på några hjortar i en hägn. Han fick syn på det före detta sjukhuset och tänkte att han kunde värma sig där och skruvade bort masonitskivan som satt för fönstret och gick in.

Mannen hävdar att han är rädd att bli förkyld och att det var därför han sökte skydd i det gamla sjukhemmet. Att han ska ha haft med sig verktyg för att komma åt koppar nekar han till. Han erkänner att han gjort olaga intrång.

Elin Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons