Annons
Nyheter

Ytterparti antar antiislamsk agenda

Det tyska högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland (AFD) har antagit ett anti-islamskt manifest på dess partidagar i Stuttgart. Partiet kräver bland annat att böneutrop från minareter och moskéer förbjuds. AFD vill även förbjuda heltäckande religiös klädsel på allmän plats.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

Det tyska högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland (AFD) har antagit ett anti-islamskt manifest på dess partidagar i Stuttgart. Partiet kräver bland annat att böneutrop från minareter och moskéer förbjuds. AFD vill även förbjuda heltäckande religiös klädsel på allmän plats.

I det politiska programmet kräver partiet dessutom att migrationen till Tyskland begränsas.

Annons

AFD bildades för tre år sedan, men har den sedan tiden och med den tämligen nyvalde partiledaren Frauke Petry profilerat sin politik med skarp kritik av Tysklands migrationspolitik och muslimsk närvaro i landet.

"Islam är inte en del av Tyskland", lyder rubriken på det policydokument som antogs av 2 400 partimedlemmar som samlats i Stuttgart.

Ett kompromissförslag med skrivningen "att stoppa islamismen men söka en dialog med islam" röstades ned av mötets deltagare.

Opinionsmätningarna visar att AFD numera är Tysklands tredje största parti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons