Annons
Nyheter

Ungdomspolitiker ny partisekreterare i CDU

Tyska Kristdemokraternas (CDU) ungdomsförbunds ordförande Paul Ziemiak har valts till ny partisekreterare, på förslag av den nyvalda partiledaren Annegret Kramp-Karrenbauer, rapporterar tyska medier.(TT)
Publicerad 8 december 2018

Tyska Kristdemokraternas (CDU) ungdomsförbunds ordförande Paul Ziemiak har valts till ny partisekreterare, på förslag av den nyvalda partiledaren Annegret Kramp-Karrenbauer, rapporterar tyska medier.

Kramp-Karrenbauer har själv haft posten som partisekreterare sedan februari i år, men efterträder nu Angela Merkel som CDU-ledare. Den 33-årige Ziemiak tillhör partiets högerflygel och har tidigare uttryckt stöd för den konservative hälso- och sjukvårdsministern Jens Spahn, som fick på tafsen av Kramp-Karrenbauer i en partiledaromröstning på den pågående partikongressens första dag i fredags. Valet kan därför ses som något oväntat.

Annons

Ziemiak fick drygt 60 procent av rösterna på kongressen i Hamburg, enligt Süddeutsche Zeitung. Det blygsamma resultatet ger en fingervisning om splittringen inom partiet, där det råder delade meningar om vilken väg man ska slå in på efter det att Merkel lämnat över stafettpinnen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons