Annons
Nyheter

Tyskland fryser deportationer efter Kabuldåd

Efter det svåra terrordådet i Afghanistans huvudstad Kabul har Tyskland ställt in sina deportationer av afghanska asylsökande som fått avslag. Men stoppet är tillfälligt, meddelar förbundskansler Angela Merkel.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Efter det svåra terrordådet i Afghanistans huvudstad Kabul har Tyskland ställt in sina deportationer av afghanska asylsökande som fått avslag. Men stoppet är tillfälligt, meddelar förbundskansler Angela Merkel.

I mitten av juli ska tyska utrikesdepartementet göra en ny bedömning av säkerhetsläget. Fram till dess ska bara de som återvänder frivilligt och extremister som bedöms vara farliga transporteras till Afghanistan.

Annons

Sprängladdningen i Kabul utlöstes mitt under morgonrusningen i onsdags och det skedde alldeles intill den hårdbevakade ingången till Tysklands ambassad. En afghansk vakt dödades och två ambassadanställda - en afghan och en tysk - skadades.

Vid explosionen uppstod en flera meter djup krater i gatan. Minst 90 människor miste livet och över 400 skadades.

Afghanska myndigheter håller talibanrörelsen ansvarig. Enligt uppgifter på torsdagen planerar man att avrätta elva fängslade talibaner med koppling till det så kallade Haqqaninätverket, som tidigare begått attentat i Kabul.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons