Annons
Nyheter

Tyskland flyttar soldater från bas i Turkiet

Tyskland kommer att flytta sina soldater, Tornadoplan och annan utrustning från en bas i turkiska Incirlik, nära syriska gränsen. Tyskland har mer än 250 soldater stationerade där, som genomför övervakningsuppdrag och tankar plan för partnerländer i den USA-ledda koalitionen mot IS.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Tyskland kommer att flytta sina soldater, Tornadoplan och annan utrustning från en bas i turkiska Incirlik, nära syriska gränsen.

Tyskland har mer än 250 soldater stationerade där, som genomför övervakningsuppdrag och tankar plan för partnerländer i den USA-ledda koalitionen mot IS.

Annons

Flytten är det senaste tecknet på de försämrade relationerna mellan Tyskland och Turkiet. Beskedet kommer efter att Turkiet på nytt nekat tyska parlamentsledamöter att besöka basen, i protest mot att Tyskland erbjudit politisk asyl till turkar som anklagas för inblandning i det misslyckade kuppförsöket förra sommaren.

Tysklands utrikesminister Sigmar Gabriel reste till Ankara i måndags för att försöka att komma överens med sin turkiske motsvarighet Mevlüt Çavusoglu, men misslyckades.

Tyskland kommer att flytta styrkorna till den jordanska flygbasen Azraq.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons