Annons
Nyheter

Tyska poliser utreds för nazisthälsningar

Två poliser i den tyska delstaten Bayern utreds misstänkta för att ha gjort nazisthälsningar och ropat slagord mot invandrare. Bägge männen har stängts av under utredningens gång. Anklagelserna bygger på ett vittnesmål från en pub i staden Rosenheim, där männen befann sig i torsdags.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Två poliser i den tyska delstaten Bayern utreds misstänkta för att ha gjort nazisthälsningar och ropat slagord mot invandrare.

Bägge männen har stängts av under utredningens gång. Anklagelserna bygger på ett vittnesmål från en pub i staden Rosenheim, där männen befann sig i torsdags. En tredje person, som av polisen beskrivs som en säkerhetsvakt, anklagas också för att ha gjort hälsningar.

Annons

I Tyskland är det ett brott att bära nazistiska symboler och göra nazistiska hälsningar. Denna händelse följer på de senaste veckornas uppskruvade stämning i landet där politiker har uppmanat allmänheten att ta ställning mot främlingsfientlighet, sedan en högerextrem demonstration i staden Chemnitz urartat i sammandrabbningar med polis.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons