Annons
Nyheter

Två lejon anföll och dödade sin ägare

En man i Tjeckien som hållit två lejon som husdjur anfölls och dödades av ett av sina djur. Mannen hade inga tillstånd för lejonen och polisen tvingades skjuta ihjäl bägge djuren för att kunna närma sig hans kropp.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

På tisdagsmorgonen kallades polis till byn Zdechov efter det att lejonägarens pappa upptäckt sin 33-åriga sons livlösa kropp i djurens inhägnad via en övervakningskamera.

Mannen hade ägt lejonhannen sedan 2016 och lejonhonan sedan ett år tillbaka och själv byggt en bur till dem på sin tomt. Hannen hade gått till attack i samband med att han gick in i buren.

””
Annons

För båda lejonen saknades de intyg som krävs från veterinär, och även den hembyggda inhägnaden saknade tillstånd från byn. När ägaren rastade lejonhonan i ett koppel förra sommaren ledde det till en allvarlig incident där en cyklist attackerades och skadades, och byborna har vid upprepade tillfällen uttryckt sin oro kring mannens lejon.

Enligt sajten expats.cz finns totalt 236 lejon och 173 tigrar registrerade i Tjeckien. Endast 70 av dem finns i landets djurparker, medan resten ägs av privatpersoner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons