Annons
Nyheter

Tusentals ger stöd till presidenten

Tusentals anhängare till republiken Kongos president Denis Sassou-Nguesso demonstrerade i går i huvudstaden Brazzaville. De visade sitt stöd för en grundlagsändring för att han ska kunna kandidera även för en tredje mandatperiod på raken, något den nuvarande författningen förbjuder.(TT)
Publicerad 11 oktober 2015

Tusentals anhängare till republiken Kongos president Denis Sassou-Nguesso demonstrerade i går i huvudstaden Brazzaville. De visade sitt stöd för en grundlagsändring för att han ska kunna kandidera även för en tredje mandatperiod på raken, något den nuvarande författningen förbjuder.

71-årige Sassou-Nguesso kom till makten för 36 år sedan och 1997 tog han makten igen i en kupp. Sammantaget är han en av de afrikanska ledare som suttit längst.

Annons

Presidentvalen har kantats av anklagelser om fusk och oegentligheter, och oppositionen har protesterat mot att man inte fått utrymme i statliga medier.

Förra veckan meddelade regeringen att folkomröstningen, som kan medföra en grundlagsändring som ger Sassou-Nguesso rätt att kandidera i ännu ett val, ska hållas den 25 oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons