Annons
Nyheter

Turkisk polis förstörde 50-tal båtar

Turkisk polis har beslagtagit och förstört 49 sjöodugliga båtar som troligtvis skulle användas för att transportera flyktingar över Egeiska havet till Grekland. Beslaget gjordes när polisen stormade tre verkstäder i hamnstaden Izmir, uppger den statliga nyhetsbyrån Anatolia.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Turkisk polis har beslagtagit och förstört 49 sjöodugliga båtar som troligtvis skulle användas för att transportera flyktingar över Egeiska havet till Grekland. Beslaget gjordes när polisen stormade tre verkstäder i hamnstaden Izmir, uppger den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

Turkiet, med omkring 2,2 miljoner syriska flyktingar inom landets gränser, har blivit ett nav för många som försöker ta sig till EU, och som inte har möjlighet att korsa gränsen på laglig väg. Turkiet fick 3,2 miljarder euro av EU:s medlemsländer i november för att minska flyktingströmmen till unionen. Sedan dess har myndigheter genomfört fler insatser än tidigare för att stoppa flyktingbåtar, gripa misstänkta människosmugglare och beslagta osäkra flytvästar.

Annons

På måndag reser Tysklands förbundskansler Angela Merkel till Turkiet för att diskutera vad överenskommelsen har mynnat ut i.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons