Annons
Nyheter

Turkiet svarar på syrisk beskjutning

En människa dödades och två personer skadades, varav en allvarligt, när åtta raketer från Syrien slog ned i den turkiska gränsstaden Kilis. Turkiet besvarade eldgivningen från området som kontrolleras av den militanta jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), enligt tv-kanalen NTV.(TT)
Publicerad 8 mars 2016

En människa dödades och två personer skadades, varav en allvarligt, när åtta raketer från Syrien slog ned i den turkiska gränsstaden Kilis. Turkiet besvarade eldgivningen från området som kontrolleras av den militanta jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), enligt tv-kanalen NTV.

I mitten av januari dödades en vaktmästare och en elev på en skola i Kilis av en raket som avfyrats från IS-kontrollerat område i Syrien. Turkiet har vid flera tillfällen de senaste två veckorna skjutit med artilleri mot IS ställningar. I mitten av februari sköt Turkiet dessutom mot den kurdiska YPG-gerillan i grannlandet under flera dagar i följd.

Annons

Turkiet stöder eldupphöret i Syrien - som dock inte omfattar IS eller den ideologiskt närstående jihadiströrelsen Nusrafronten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons