Annons
Nyheter

Turkiet rekognoscerar i Idlib

Turkiska styrkor fortsätter att förbereda en insats i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Militären bekräftar att man har genomfört rekognosceringsuppdrag och understryker att de genomförs enligt de överenskommelser som slutits i Astana.(TT)
Publicerad 9 oktober 2017

Turkiska styrkor fortsätter att förbereda en insats i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Militären bekräftar att man har genomfört rekognosceringsuppdrag och understryker att de genomförs enligt de överenskommelser som slutits i Astana.

"De turkiska väpnade styrkorna inledde rekognosceringsverksamhet den 8 oktober (söndag) för att inrätta platser för övervakning som en del av insatsen som ska genomföras i Idlibprovinsen" skriver militären.

Annons

Stora delar av Idlib, som i norr gränsar till Turkiet, kontrolleras av extremistgruppen Hayat Tahrir al-Sham, som inte ingår i den överenskommelse om nedtrappning i bland annat Idlib, som Ryssland, Iran och Turkiet slutit i Astana.

Med hjälp av rebellgrupper planerar turkiska styrkor att genomföra en militärinsats riktad mot extremisterna i Idlib. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har beskrivit det som "nya steg för att garantera säkerheten".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons