Annons
Nyheter

Tuffare tag mot elsparkcyklar i Köpenhamn

Ingen elsparkcykel-uthyrning utan tillstånd på kommunal mark i Köpenhamn, den som försöker blir av med cyklarna och polisanmäls, rapporterar Sydsvenskan. Elsparkcyklarna började dyka upp i Köpenhamn runt årsskiftet, och blev snabbt populära.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Ingen elsparkcykel-uthyrning utan tillstånd på kommunal mark i Köpenhamn, den som försöker blir av med cyklarna och polisanmäls, rapporterar Sydsvenskan.

Elsparkcyklarna började dyka upp i Köpenhamn runt årsskiftet, och blev snabbt populära. Dock inte hos Köpenhamns stad, som nu skärper tonen mot företagen. De tuffa tagen mot företagen som hyr ut sparkcyklarna är Köpenhamns metod för att få bukt med problemen som fordonen anses orsaka på gatorna.

Annons

Köpenhamns stad kräver tillstånd för uthyrningen, vilket prövas utifrån bland annat trafiksäkerhetsskäl, skriver staden i ett pressmeddelande.

Köpenhamns stad har följt utvecklingen under en tid, och kräver nu att cyklar och elsparkcyklar som hyrs ut utan tillstånd tas bort inom tio dagar, annars beslagtas de. Staden hotar också med polisanmälan mot de ansvariga företagen. Uthyrning får bara ske på vissa platser och av dem som fått tillstånd, allt annat är olagligt vilket flera gånger har påpekats, skriver Köpenhamns stad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons