Annons
Nyheter

Trumps skola anklagas för svindleri

En domstol i New York återupptog på tisdagen rättsprocessen mot ett universitet som ägs av den republikanske presidentaspiranten Donald Trump. Skolan har gjort sig skyldig till svindleri, enligt åklagaren.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

En domstol i New York återupptog på tisdagen rättsprocessen mot ett universitet som ägs av den republikanske presidentaspiranten Donald Trump. Skolan har gjort sig skyldig till svindleri, enligt åklagaren.

Trump University, som 2010 bytte namn till Trump Entrepreneur Initiative, anklagas för att ha misslett studenter att betala för utbildningsprogram på vad de - felaktigt - trodde vara ett auktoriserat universitet. Skolan ska även ha lurat studenter att betala för dyrare kurser än de först tänkt genom att annonsera ut billiga kurser som sedan inte gått att komma in på.

Annons

Åklagaren påstår också att universitetet vilselett studenterna genom att hävda att Donald Trump personligen valt ut lärare.

Donald Trump, som åklagaren hävdar har ett betydande inflytande över hur universitetet styrs, varnades redan 2005 för att hans företag bröt mot USA:s utbildningslagar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons