Annons
Nyheter

Trump i underläge inför debatt

Om Donald Trump ska få stopp på sin opinionsmässiga utförslöpa gäller det att briljera i nästa debatt mot Hillary Clinton. Men där lär han grillas om sin senaste dikeskörning, det grovt sexistiska uttalandet om skådespelaren Arianne Zucker.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

Skandalvideon som Washington Post avslöjade på fredagen fick den republikanske presidentkandidaten att för en gångs skull be om ursäkt.

Nu är frågan hur han ska bemästra den ökade tyngden i Clintons förmodade attacker mot hans kvinnosyn. Genom personliga attacker, exempelvis om expresident Bill Clintons kvinnoaffärer, eller sakpolitiska argument?

””
””
Annons

Clinton stiger

Mycket tyder på att Himelfarb har rätt. Liksom inför den första debatten har Trump fortsatt att kampanja samtidigt som Demokraternas presidentkandidat Clinton dragit sig undan för att träna och slipa sina argument. När Trump deltog i en frågestund med väljare i Sandown i New Hampshire häromdagen poängterade han att det inte var för att träna inför debatten.

Sannolikt går strategin hem bland hans mest trogna anhängare, de som älskar att han inte är en "vanlig" politiker. Men den grupp väljare som ännu inte bestämt sig för vem de ska rösta på i presidentvalet verkar ha tagit intryck av Trumps förhållandevis svaga insats i den förra ordduellen. Clintons opinionsstöd har stärkts markant sedan dess och i nuläget leder hon med drygt fyra procentenheter.

””

Bilder och förbud

Trumpkampanjen har haft det tufft den senaste veckan. Avslöjandet om presidentkandidatens grovt sexistiska uttalanden om skådespelaren Arianne Zucker, uttalanden om viktökning hos en deltagare i en skönhetstävling och antydningar om att krigsveteraner med posttraumatisk stress inte är starka har inte tagits emot väl. Dessutom cirkulerar bilder där Trump fotograferar (påklädda) Playboymodeller, familjens välgörenhetsstiftelse har fått verksamhetsförbud i New York (då den inte registrerat de dokument som krävs) och uppgifterna om att Trump utnyttjat lagar så att han sluppit betala inkomstskatt i 18 år bara fortsätter att citeras.

Den direktsända drabbningen hålls i Saint Louis i Missouri under natten till måndagen svensk tid. Den skiljer sig från de övriga två, eftersom väljare under debatten får ställa frågor direkt till kandidaterna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons