Annons
Nyheter

Tidigare Trumpman kan slippa fängelse

Michael Flynn, tidigare nationell säkerhetsrådgivare till USA:s president Donald Trump, har samarbetat så bra med utredare att han inte behöver sitta i fängelse. Det skriver den särskilde åklagaren Robert Mueller i ett domstolsyrkande.(TT)
Publicerad 5 december 2018

Flynn avgick som säkerhetsrådgivare sedan det framkommit att han förtigit detaljer om sina kontakter med ryska företrädare. Robert Mueller utreder rysk påverkan på valrörelsen 2016 och eventuella kopplingar mellan Trumpkampanjen och Moskva, och Flynn har sedermera gått med på att hjälpa till i utredningen.

"Hans tidiga samarbete har varit särskilt värdefullt eftersom han (Flynn) var en av de första personerna i utredningen med lång och direkt insyn i händelser och frågor som utreds", står det i yrkandet enligt nyhetskanalen CNN.

Annons

Enligt yrkandet har Flynn deltagit i 19 förhör. Utredarna uppger att hans samarbetsvilja haft avsevärd betydelse och att den kan ha bidragit till att uppmuntra andra att samarbeta.

Michael Flynn avgick i februari i fjol efter bara 24 dagar på posten. Då hade det uppdagats att han ljugit för vicepresidenten om sina kontakter med Rysslands dåvarande USA-ambassadör Sergej Kisljak. Flynn har därefter medgett att han även ljugit för FBI om sina kontakter med Ryssland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons