Annons
Nyheter

Talibanattack i Afghanistan krävde många liv

Talibaner har angripit en militärbas i Helmandprovinsen som används av amerikanska och afghanska soldater och dödat minst 23 personer som ingick i afghanska säkerhetsstyrkor. Minst 15 personer skadades och 20 av angriparna dödades i de strider som följde attacken, uppger provinsmyndigheterna.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Talibaner har angripit en militärbas i Helmandprovinsen som används av amerikanska och afghanska soldater och dödat minst 23 personer som ingick i afghanska säkerhetsstyrkor. Minst 15 personer skadades och 20 av angriparna dödades i de strider som följde attacken, uppger provinsmyndigheterna.

Det finns inga uppgifter om amerikanska dödsoffer.

Annons

Militärbasen Shorab är ett av de största militära komplexen i landet. Angreppet sker sedan fredssamtalen mellan USA och företrädare för talibanerna tillfälligt pausats. USA:s sändebud Zalmay Khalilzad beskrev det senaste mötet som fruktbart, och att samtalen ska återupptas i helgen.

Talibanerna kontrollerar stora delar av Helmand och utför regelbundet attacker mot afghanska styrkor. Hittills har talibanerna vägrat förhandla med regeringsföreträdare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons