Annons
Nyheter

Sri Lankas HD återinsätter parlamentet

Sri Lankas högsta domstol upphäver president Maithripala Sirisenas beslut att upplösa parlamentet. Domstolen stoppar även förberedelserna för det nyval som Sirisena utlyst till den 5 januari. Domstolens beslut är ett bakslag för presidenten i maktkampen som störtat landet in i en politisk kris.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Sri Lankas högsta domstol upphäver president Maithripala Sirisenas beslut att upplösa parlamentet. Domstolen stoppar även förberedelserna för det nyval som Sirisena utlyst till den 5 januari.

Domstolens beslut är ett bakslag för presidenten i maktkampen som störtat landet in i en politisk kris. Sirisena sparkade premiärminister Ranil Wickremesinghe i slutet av oktober och ersatte honom med Mahinda Rajapaksa. Ranil Wickremesinghe anser sig dock fortfarande inneha posten.

Annons

Besluten har ifrågasatts av de tre största politiska partierna som sammanlagt har en absolut majoritet i parlamentet. De hade uppmanat högsta domstolen att återinsätta den lagstiftande församlingen och förklara Sirisenas agerande som olagligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons