Annons
Nyheter

Spelarna tror på Merkels fredspris

Årets fredspristagare heter Angela Merkel. Det tror i alla fall spelarna hos Betsson där Tysklands förbundskansler seglat upp som favorit sedan hon lades till på listan över möjliga kandidater i måndags, enligt ett pressmeddelande från spelbolaget.(TT)
Publicerad 7 oktober 2015

Årets fredspristagare heter Angela Merkel. Det tror i alla fall spelarna hos Betsson där Tysklands förbundskansler seglat upp som favorit sedan hon lades till på listan över möjliga kandidater i måndags, enligt ett pressmeddelande från spelbolaget.

Merkel har tagit en ledande roll i hanteringen av den pågående flyktingkrisen i Europa. Men oddsexperterna tror mer på den kongolesiske läkaren Denis Mukwege och den eritreanske prästen Mussie Zerai och har därför valt att inte sänka oddsen på Merkel. Mukwege och Zerai spelas till oddsen 6,5 och Merkel till 10.

Annons

"Nomineringsprocessen är stängd sedan lång tid tillbaka och frågan är om Merkel var en tillräckligt stark kandidat redan då? Vidare är det ännu svårt att bedöma vilket inflytande hon faktiskt haft över den pågående flyktingkrisen" säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson, i pressmeddelandet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons