Annons
Nyheter

Spår av klorgas funnet i Douma i Syrien

Klorgas kan ha använts vid en attack i Douma i Syrien i april, visar preliminära analyser från OPCW, Organisationen för förbud mot kemiska vapen. Däremot finns det inga spår av nervgas.(TT)
Publicerad 6 juli 2018

Klorgas kan ha använts vid en attack i Douma i Syrien i april, visar preliminära analyser från OPCW, Organisationen för förbud mot kemiska vapen. Däremot finns det inga spår av nervgas.

OPCW:s kemvapeninspektörer har besökt två platser i Douma där de intervjuat vittnen och tagit prover, som sedan analyserats vid laboratorium i Nederländerna.

Annons

Omkring 40 personer uppges ha dödats i attacken som ledde till att USA, Storbritannien och Frankrike genomförde samordnade flygbombningar mot Syrien. Regimen och dess allierade Ryssland har förnekat användandet av kemvapen i Douma och hävdat att attacken utförts av rebeller.

OPCW har tidigare hittat spår av klorgas vid en attack mot den rebellkontrollerade provinsen Idlib i februari. Organisationen har också funnit spår av saringas efter två attacker i Syrien under 2017.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons