Annons
Nyheter

Snöoväder slår mot norra Europa

De senaste dagarnas kraftiga snöfall i norra Europa har ställt till det rejält på sina håll. Hårdast drabbat är Tyskland och Storbritannien, där bilister uppmanas att ta det försiktigt i trafiken. Vintern är här, och med den halka och snöfall.(TT)
Publicerad 11 december 2017

Vintern är här, och med den halka och snöfall. I delar av Tyskland har polisen och räddningstjänsten haft fullt upp i helgen - bland annat i Leipzig, där omkring hundra trafikolyckor inträffade på bara fyra timmar under natten mot måndagen, enligt Frankfurter Allgemeine. I Heilbronn räknade polisen till omkring 70 avkörningar och andra olyckor, de flesta av dem väderrelaterade. Få allvarliga skador har rapporterats, eftersom trafiktempot varit långsamt till följd av väglaget.

I Storbritannien varnas bilister för förrädiskt väglag då snö fryser till is, rapporterar BBC. Hundratals skolor i England och Wales hålls stängda under måndagen och elbolagen gör sitt bästa för att de tusentals hushåll som drabbats av strömavbrott till följd av ovädret ska få tillbaka sin el. Tiotals flighter från Londonflygplatsen Heathrow har fått ställas in.

Annons

I Leipzig förde snöfallet även något gott med sig, då det sammanföll med det årliga snöbollskriget i stadsdelen Connewitz, med omkring 150 deltagare, enligt Leipziger Volkszeitung. Mot slutet blev stämningen dock sämre, då okända missdådare tände eld på soptunnor och kastade flaskor på brandkåren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons