Annons
Nyheter

Skallande krav på ny brexitomröstning

Det viftades med både svansar och plakat i centrala London, när hundratals två- och fyrbenta aktivister demonstrerade till stöd för en andra folkomröstning om brexit. Det skälldes högljutt under söndagens marsch, och kanske inte bara på premiärminister Theresa Mays envisa nej till en ny folkomröstning.(TT)
Publicerad 7 oktober 2018

Det skälldes högljutt under söndagens marsch, och kanske inte bara på premiärminister Theresa Mays envisa nej till en ny folkomröstning. Flera hundra hundar, många draperade i EU-flaggor, tassade med sina ägare från Waterloo Place till regeringskvarteren.

Marschen har döpts till "wooferendum" (ungefär vovomröstning). Tanken är att väcka stöd bland de hundälskande britterna för rätten att säga ja eller nej till brexit en gång till.

””
””
Annons

De fyrbenta deltagarna, åtminstone de av hankön, fick tillfälle till åsiktsyttringar vid utplacerade "kiss-stationer", som försetts med skyltar av brexitivrare som förre utrikesministern Boris Johnson och Nigel Farage, tidigare ledare för EU-skeptiska Ukip.

Utträdet ur EU kan innebära att det blir krångligare för britter att ta med sina hundar på resa, om inte ett nytt avtal kan ersätta dagens regler med EU-pass för hundar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons