Annons
Nyheter

Självmordsdåd i Kabul - minst sju döda

Minst sju personer har dödats och över femton skadats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghansk polis. Attentatet är det senaste i en lång rad dåd i staden den senaste tiden.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

Minst sju personer har dödats och över femton skadats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, uppger afghansk polis. Attentatet är det senaste i en lång rad dåd i staden den senaste tiden.

Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) gjorde anspråk på att ha genomfört attentatet, enligt det USA-baserade övervakningsorganet Site.

Annons

En självmordsbombare utlöste sprängladdningen vid en departementsbyggnad omkring klockan halv fem på eftermiddagen, lokal tid, en tidpunkt då många tjänstemän lämnar sin arbetsplats för att åka hem. Både civila och medlemmar ur säkerhetsstyrkorna finns bland offren, enligt polisens talesman.

Den 11 juni utlöste en självmordsbombare sin sprängladdning utanför samma departement, då anställda köade till bussen hem. Minst 13 personer dödades och omkring 30 skadades i det dådet, som IS tog på sig.

Både IS och talibanrörelsen genomför regelbundet attacker i Kabul.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons