Annons
Nyheter

Sex siffror gav fyra miljarder i vinst

En lycklig person i den amerikanska delstaten Kalifornien har blivit nära fyra miljarder kronor rikare efter att ha prickat in alla de sex vinnande siffrorna det amerikanska lotteriet Powerball. Vinsten på 447,8 miljoner dollar är den sjunde största i lotteriets historia.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

En lycklig person i den amerikanska delstaten Kalifornien har blivit nära fyra miljarder kronor rikare efter att ha prickat in alla de sex vinnande siffrorna det amerikanska lotteriet Powerball.

Vinsten på 447,8 miljoner dollar är den sjunde största i lotteriets historia. En talesperson för Powerball säger att vinstlotten sålts i kaliforniska Sun City, men det är inte känt om det kan finnas fler vinnare med alla rätt i andra delstater.

Annons

Powerball spelas i 44 delstater, huvudstaden Washington och två andra amerikanska territorier. Dragning sker varje onsdag och söndag kväll amerikansk tid. Priset för en lott är lågt, bara två dollar, men sannolikheten att vinna är försvinnande liten - ungefär 1 på 292 miljoner. Potten har dock stigit kraftigt den senaste tiden eftersom ingen jackpottvinnare har kunnat utses sedan den 1 april.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons