Annons
Nyheter

Senator kallar Vita huset vuxendagis

USA:s president Donald Trump går hårt åt den respekterade republikanske senatorn Bob Corker på Twitter. Han anklagar honom för att sakna kurage och håller honom ansvarig för det "fasansfulla" Iranavtalet.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

USA:s president Donald Trump går hårt åt den respekterade republikanske senatorn Bob Corker på Twitter. Han anklagar honom för att sakna kurage och håller honom ansvarig för det "fasansfulla" Iranavtalet.

Utfallet på söndagsmorgonen är inte så överraskande, eftersom Trump inte skräder orden när det gäller personer som misshagat honom. Däremot överraskades många i Washington av Corkers eget svar på Twitter:

Annons

"Det är skamligt att Vita huset har blivit ett vuxendagis. Någon har uppenbarligen missat sitt skift den här morgonen", skriver Corker, som uppenbarligen tycker att Trumps medarbetare borde ha bromsat honom.

Corker stöttade Trump under valrörelsen och nämndes i spekulationerna kring vem Trump skulle utse till utrikesminister efter valsegern. Men på senare tid har Corker seglat upp som en av presidentens mest frispråkiga kritiker inom Republikanska partiet.

Han är ordförande för senatens utrikesutskott men meddelade nyligen att han inte ställer upp för omval.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons