Annons
Nyheter

Saudiska systrar får respit i Hongkong

De två saudiska systrar som i ett halvår gömt sig i Hongkong på flykt från sin familj får stanna i staden ytterligare en månad. Systrarnas tillstånd skulle egentligen ha gått ut den sista februari, men har nu blivit förlängt till den 8 april.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

De två saudiska systrar som i ett halvår gömt sig i Hongkong på flykt från sin familj får stanna i staden ytterligare en månad.

Systrarnas tillstånd skulle egentligen ha gått ut den sista februari, men har nu blivit förlängt till den 8 april.

Annons

De två kvinnorna, 18 och 20 år gamla, kom till Hongkong i september i fjol. De hade då rymt från en familjesemester på Sri Lanka och ville ta sig till Australien, men stoppades på Hongkongs flygplats av saudiska diplomater. Systrarnas pass drogs tillbaka och de lämnades strandade i Hongkong.

””

De saudiska systrarna är det senaste exemplet i en lång rad av kvinnor som flytt Saudiarabien. Kvinnorna i Hongkong säger att de utsatts för upprepade övergrepp av manliga släktingar och kommer att försättas i stor fara om de utvisas. Amnesty har uttryckt oro över att kvinnornas mänskliga rättigheter kommer att kränkas om de tvingas åka tillbaka till Saudiarabien.

Tidigare i år barrikaderade sig 18-åriga Rahaf Mohammad al-Qunun från Saudiarabien på ett hotell i Thailands huvudstad Bangkok för att slippa skickas tillbaka till sin familj. Hon fick senare asyl i Kanada.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons