Annons
Nyheter

Sanders och Trump vinnare i natt

Den demokratiska presidentaspiranten Bernie Sanders vann primärvalet i West Virginia före konkurrenten Hillary Clinton. Donald Trump tog inte helt oväntat hem republikanernas primärval i både West Virginia och Nebraska.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Förlusten för Clinton i delstaten West Virginia saktar ner hennes framfart, men hon har fortfarande en övertygande ledning och är favorit till att bli demokraternas presidentkandidat vid partikonventet den 8 november.

Hittills har Clinton vunnit 26 och Sanders 20 av de 57 primärvalsdrabbningarna i USA:s delstater och territorier. Clinton har en i princip ointaglig ledning om man ser till antalet delegater, de som röstar fram presidentkandidaten i slutändan.

Annons

Republikanernas Donald Trump, vars samtliga konkurrenter har kastat in handduken, vann inte helt oväntat primärvalen i både West Virginia och Nebraska. Han närmar sig de 1 237 delegater som krävs för att han ska bli utsedd till republikanernas presidentkandidat.

Trump har hånat Clinton den senaste tiden för att hon inte "kan slutföra affären" genom att vinna över Sanders som sedan den 1 februari varit hennes enda motståndare i kampen om att bli demokraternas presidentkandidat.

Clinton har sagt att hon ignorerar Trumps personliga förolämpningar, inklusive hans nya smeknamn för henne, "Crooked Hillary". I stället säger hon att hon kommer att kritisera hans politiska uttalanden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons