Annons
Nyheter

Rysk oppositionell: Jag torteras

I ett brev till sin hustru skriver den fängslade ryske oppositionelle aktivisten Ildar Dadin att han torterats i fängelset och att han fruktar för sitt liv. Dadin är en frispråkig kritiker av president Vladimir Putin och har genomfört flera manifestationer.(TT)
Publicerad 1 november 2016

I ett brev till sin hustru skriver den fängslade ryske oppositionelle aktivisten Ildar Dadin att han torterats i fängelset och att han fruktar för sitt liv.

Dadin är en frispråkig kritiker av president Vladimir Putin och har genomfört flera manifestationer. Han dömdes till två och ett halvt års fängelse enligt en ny sträng lag som genomdrevs efter stora oppositionella demonstrationer.

Annons

I brevet skriver han att han blivit sparkad av tio fångvaktare i taget. Han har också hängts upp i taget med händerna i handklovar bakom ryggen, klätts av naken och hotats med våldtäkt och att han mördas om han klagar.

Valerij Maksimenko, vice chef för fängelsemyndigheterna, säger till ryska nyhetsbyrån Interfax att Dadin inte har några skador och har vittnat om det i en videoinspelning.

Men hans advokat, Alekseij Liptser, säger att Dadin har skador, är rädd och att om han backat måste hot ligga bakom.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons