Annons
Nyheter

Rusning efter "Bush-skor"

Den numera berömda skomodellen som missade George W Bush med en hårsmån är enormt populära.
Nyheter • Publicerad 22 december 2008

Tillverkaren har varit tvungen att utöka personalstyrkan med 100 personer för att möta den lavinartade efterfrågan på hans skodon.

–Mellan den dag som incidenten inträffade och klockan 13 idag har vi tagit emot order på 370 000 par, sade Istanbul-baserade Serkan Türk, försäljningschef för Baydan Shoes, på måndagen.

Annons

Vanligtvis har firman sålt 15 000 par årligen av den skomodell som journalisten Muntazer al-Zaidi kastade på den amerikanske presidenten på en presskonferens i Bagdad den 14 december, vilket förvandlade honom till en omedelbar hjälte i arabvärlden.

Turk sade att beställningarna först flödade in från Irak, sedan övriga Mellanöstern och slutligen från resten av världen, inklusive 19 000 par till USA.

Modell 271 har nu döpts om till Bush shoes och den som vill ge sig på kastövningar behöver enligt Turk inte oroa sig alltför mycket för skaderisken:

–De ser tyngre ut än vad de är. De väger bara 300 gram.

TT-AFP

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons