Annons
Nyheter

Rapport ska ge klarhet i MH17:s öde

I nio månader har den holländska haverikommisionen lagt ett digert pussel av vrakdelarna från MH17, flygplanet som kraschade i det krigshärjade östra Ukraina förra året. Kraschen är i högsta grad del i ett storpolitiskt spel där Ukraina och Ryssland anklagar varandra för att skjutit ned planet.(TT)
Publicerad 13 oktober 2015

I nio månader har den holländska haverikommisionen lagt ett digert pussel av vrakdelarna från MH17, flygplanet som kraschade i det krigshärjade östra Ukraina förra året.

Kraschen är i högsta grad del i ett storpolitiskt spel där Ukraina och Ryssland anklagar varandra för att skjutit ned planet. Men i rapporten som offentliggörs i dag kommer inte något besked ges om vem eller vilka som eventuellt skjutit ned planet.

Annons

Enligt brittiska The Guardian kommer i stället slutsatserna vara helt koncentrerade på teknisk fakta och förväntas peka på att en missil avfyrad från en mobil raketramp skjutit ned MH17. Svar kommer också att ges på varför det civila passagerarplanet tilläts flyga över det krigshärjade området. I kraschen omkom samtliga 298 ombord.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons