Annons
Nyheter

Radioröst ser skalv som Guds straff

Jordbävningen är Guds straff, sade fader Giovanni Cavalcoli till den katolska radiostationen Radio Maria den 30 oktober, när Italien skakades av ett mycket kraftigt jordskalv. Nu har han stängts av från sitt månatliga uppdrag på Radio Maria och kanalen har bett om ursäkt, skriver italienska medier.(TT)
Publicerad 5 november 2016

Jordbävningen är Guds straff, sade fader Giovanni Cavalcoli till den katolska radiostationen Radio Maria den 30 oktober, när Italien skakades av ett mycket kraftigt jordskalv.

Nu har han stängts av från sitt månatliga uppdrag på Radio Maria och kanalen har bett om ursäkt, skriver italienska medier. Också Vatikanen har tagit avstånd från hans uttalanden.

Annons

Fader Giovanni, som teologiskt skolad i Dominikanorden, ska enligt rapporterna ha kopplat jordskalv till mänskliga synder - och som exempel gav han homosexualitet.

Många har tagit illa vid sig av talet om Guds straff, särskilt i centrala Italien som de senaste månaderna upplevt flera svåra skalv.

En talesman för Vatikanen betonar Kristi kärleksbudskap och kritiserar Cavalcolis bild av Gud som "nyckfull och hämndlysten", skriver nyhetsbyrån Ansa.

Men själv är han inte ångerfull. Så sent som i fredags upprepade Cavalcoli sin uppfattning i en annan radiokanal: klartecken för homosexuella att leva i parförhållanden provocerar fram naturkatastrofer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons