Annons
Nyheter

Iranska skepp kommer lastade till Qatar

Iran upprättar en luft- och havsbro till Qatar, emiratet som isoleras av grannländerna på Arabiska halvön. - Hittills har fem flygplan med färskvaror som grönsaker skickats till Qatar. Varje plan rymmer ungefär 90 tons last.(TT)
Publicerad 11 juni 2017
””

Flygtrafiken ska fortsätta efter behov. Och den dyra luftbron kompletteras enligt iranska medier med fartyg från hamnen i Dayyer, där det är cirka 20 landmil över Persiska viken till Qatar.

Tidigare i helgen har Qatars inrikesdepartement meddelat att medborgare från de länder som kapat de diplomatiska förbindelserna inte slängs ut ur landet.

Annons

Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.

Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Bahrain och Egypten bröt i veckan med Qatar och anklagade landet för att stödja terrorism. Qatars samröre med det shia-styrda Iran nämns som en försvårande faktor av de sunni-styrda grannländerna.

I de tre första av de fyra länderna fick medborgare i Qatar två veckor på sig att ge sig av.

Eftersom Qatars enda landgräns är till Saudiarabien är emiratet därmed isolerat för transporter landvägen. Hamstring av mat och andra förnödenheter rapporterades från huvudstaden Doha när blockaderna tillkännagavs.

Nu verkar läget ha lugnat ner sig. Qatariska firmor säger till medier att de stoppat export och nu drar upp produktionen för försäljning inom landet.

Man försöker även knyta nya internationella kontakter.

””

Han nämner som exempel Turkiet, Azerbajdzjan och Ukraina.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons