Annons
Nyheter

Putin: Sanktioner är skadliga för alla

Under den ryske presidenten Vladimir Putins statsbesök i Österrike på tisdagen sade landets president Alexander Van der Bellen att trots de ansträngda förhållandena mellan EU och Ryssland "finns det inte någon grundläggande förtroendekris".(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Under den ryske presidenten Vladimir Putins statsbesök i Österrike på tisdagen sade landets president Alexander Van der Bellen att trots de ansträngda förhållandena mellan EU och Ryssland "finns det inte någon grundläggande förtroendekris".

Om EU:s sanktioner mot Ryssland sade Putin att "sanktioner är skadliga för alla" och "att vi är alla intresserade av att sanktionerna ska upphävas", uppger den österrikiska nyhetsbyrån APA.

Annons

De ryska gasleveranserna till Europa togs också upp. Ryssland har levererat gas till Österrike i 50 år och energijätten Gazprom förlänger nu ett avtal om gasleveranser med den österrikiska energikoncernen OMV till 2040.

Putin lyfte dessutom fram att den österrikiska regeringen ställt sig positiv till den ryska gasledningen Nord Stream 2 i Östersjön.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons