Annons
Nyheter

Putin möter saudier om Syrien

Rysslands president Vladimir Putin tog emot den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman, son till kung Salman, på söndagen för att försöka överbrygga motsättningar om utvecklingen i Syrien. Putins möte i Sotji föranleds av saudisk kritik mot ryska flygräder i Syrien.(TT)
Publicerad 11 oktober 2015

Rysslands president Vladimir Putin tog emot den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman, son till kung Salman, på söndagen för att försöka överbrygga motsättningar om utvecklingen i Syrien. Putins möte i Sotji föranleds av saudisk kritik mot ryska flygräder i Syrien.

Efter mötet tolkade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov, som är huvudaktör i det ryska diplomatiska spelet kring Syrien, samtalets innehåll.

Annons

Enligt Lavrov är båda länder eniga om att stoppa ett "terroristernas kalifat" med direkt hänvisning till Islamiska staten.

””

Putin sades också ha uttryckt förståelse för saudisk "oro" för Rysslands militära insatser i Syrien, men att Ryssland bara riktar sina insatser mot Islamiska staten och al-Nusrafronten med kopplingar till al-Qaida.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons