Annons
Nyheter

Putin hoppar av Parisbesök

Rysslands president Vladimir Putin ställer in sin resa till Paris efter ett rasande gräl över Moskvas roll i Syrienkonflikten. Presidenten har beslutat att ställa in besöket, kommenterar Kremls talesman Dimitrij Peskov beslutet och syftar på den sedan länge planerade resan till Paris den 19 oktober.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Presidenten har beslutat att ställa in besöket, kommenterar Kremls talesman Dimitrij Peskov beslutet och syftar på den sedan länge planerade resan till Paris den 19 oktober.

Uttalandet kommer en dag efter Frankrikes president François Hollandes uttalande om att syriska trupper begår krigsbrott i den syriska staden Aleppo med stöd från ryska flygattacker.

Annons

Ryska styrkor har utfört flygbombningar i Syrien i över ett år för att stötta president Bashar al-Assads trupper. Detta tvåfrontskrig har hittills tagit över 300 000 människoliv och fört Moskva längre och längre bort från Väst.

Hollande har erkänt att han känt tvivel inför mötet med sin ryska kollega. Under ett tal i Strasbourg sade han att Frankrike och Ryssland är starkt oeniga om situationen i Syrien.

"Det är nödvändigt att ha en dialog med Ryssland, men vi måste vara strikta och tydliga", sade Hollande under ett tal till Europarådets parlamentariska församling.

På lördagen stoppade Ryssland ett utkast om vapenvila i FN:s säkerhetsråd. Det är femte gången Ryssland använder sitt veto för att blockera åtgärder från FN.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons