Annons
Nyheter

Pulver skickades till muslimsk grupp

En muslimsk rättighetsgrupp tvingades utrymma sitt kontor på Capitol Hill i Washington efter att ett okänt pulver hittats i posten. Rådet för amerikansk-islamiska relationer, Cair, fick ett kuvert som innehöll ett meddelande och vitt pulver.(TT)
Publicerad 10 december 2015

En muslimsk rättighetsgrupp tvingades utrymma sitt kontor på Capitol Hill i Washington efter att ett okänt pulver hittats i posten.

Rådet för amerikansk-islamiska relationer, Cair, fick ett kuvert som innehöll ett meddelande och vitt pulver. På meddelandet stod: "Dö en smärtsam död, muslimer", säger advokaten Maha Sayed på Cair.

Annons

De första testerna av ämnet tyder på att det är ofarligt. Kuvertet har nu lämnats över till federala polisen FBI och ska undersökas vidare.

Tre anställda kom i kontakt med pulvret och isolerades, övrig personal på kontoret evakuerades men kunde senare återvända.

Sayed uppger på organisationens Facebook-sida att man dagligen mottar hatfulla meddelanden.

"Det är skrämmande att uppleva hur hatet tar sig så verkliga uttryck. Detta kommer inte att avskräcka oss från skydda alla amerikaners rättigheter och friheter", skriver Sayed.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons