Annons
Nyheter

Protester mot mord på miljöaktivist

Nya protester har brutit ut i samband med en minnesstund för miljö- och människorättsaktivisten Berta Cáceres i Honduras. Cáceres sköts ihjäl i sitt hem i La Esperanza i torsdags och efter att nyheten om hennes död kommit ut drabbade demonstranter samman med kravallpolis i huvudstaden Tegucigalpa.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Nya protester har brutit ut i samband med en minnesstund för miljö- och människorättsaktivisten Berta Cáceres i Honduras. Cáceres sköts ihjäl i sitt hem i La Esperanza i torsdags och efter att nyheten om hennes död kommit ut drabbade demonstranter samman med kravallpolis i huvudstaden Tegucigalpa.

Över tusen personer hade samlats när Cáceres kista lämnades över till familjen, och många skanderade "Rättvisa!".

Annons

Cáceres hade länge fått utstå många dödshot för sitt arbete för ursprungsfolks rättigheter, som bland annat riktade sig mot stora gruv- och vattenkraftföretags förstörelse av miljön. Hennes död har utlöst fördömanden från hela världen. I ett uttalande beklagar USA:s utrikesdepartement förlusten av "en hängiven försvarare av miljön och de mänskliga rättigheterna" och erbjuder sitt stöd i arbetet med att ställa förövarna inför rätta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons