Annons
Nyheter

Misstänkt polismördare gripen i USA

Polis har gripit en person som misstänks för morden på två poliser i Des Moines i den amerikanska delstaten Iowa. Den 46-årige mannen hade tidigare pekats ut som beväpnad och farlig. Gripandet rapporteras av Reuters, som hänvisar till en talesperson för polisen.(TT)
Publicerad 2 november 2016

Gripandet rapporteras av Reuters, som hänvisar till en talesperson för polisen. Tidigare hade polis gått ut med namn och foto på en 46-årig man som misstänks vara inblandad i morden. Mannen är från trakten.

Polis bekräftade i ett uttalande att den misstänkte, som namnges, var i förvar och att han gripits två timmar efter det att polisen meddelat att han var eftersökt.

Annons

Poliserna sköts till döds i ett förmodat bakhåll natten till onsdagen. En av poliserna ryckte ut på ett larm om en skjutning och hittades död omkring klockan ett på natten lokal tid i förorten Urbandale. Han sköts när han satt i sin bil.

Den andra polisen, som kallades in som förstärkning, hittades död en halvtimme senare innanför Des Moines stadsgräns, även han i sin bil, enligt NBC News.

Paul Parizek sade på en presskonferens några timmar efter skjutningarna att det är farligt för poliser i området.

””

Enligt en organisation som hedrar poliser som dött i tjänsten har minst 49 poliser skjutits till döds i USA i år, rapporterar The Washington Post.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons