Annons
Nyheter

Polisen: Madsen pratar inte med oss

Mordmisstänkte Peter Madsen vill inte prata med polisen efter de senaste makabra fynden - det som beskrivs som ytterligare genombrott i utredningen om ubåtsfallet. Siktet är inställt på att göra fler fynd och därför fortsätter dykningarna.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Fyndet av Kim Walls huvud, som inte hade frakturer på kraniet eller spår av våld, visar att häktade Peter Madsens förklaring kan omkullkastas. Madsen har sagt att en olyckshändelse ligger bakom Kim Walls död, och vid en öppen häktningsförhandling hävdade han att en 70 kilo tung lucka föll ner och träffade Wall i huvudet.

””

Vill inte prata

Annons

Nu berättar polisen att den misstänkte uppfinnaren inte vill samarbeta.

””

Men att Peter Madsen håller tyst bedöms inte som något större problem.

””

Strax efter det att polisen presenterade nya försvårande omständigheter för Peter Madsen ville inte försvarsadvokaten Betina Hald Engmark kommentera den nya informationen.

"Jag är informerad om fyndet, men jag har ännu inte tagit emot material/dokument etc. Vi har ett rättssamhälle, och saken och eventuella bevis ska bedömas av en domstol när den tiden kommer, om det väcks åtal", skrev hon till TT i ett sms.

Dödsorsak oklar

Ännu är dödsorsaken inte klarlagd, men med fler kvarlevor hittade kan det bli enklare att slå fast en dödsorsak senare, konstaterar Møller. Han berättar att rättsmedicinare bland annat ska undersöka om det finns något på halsen som kan fastställa dödsorsaken.

Dykningar efter återstående kroppsdelar i Kögebukten pågick i går, och fortsätter i dag.

””

TT söker Betina Hald Engmark på nytt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons