Annons
Nyheter

Perus justitieminister tvingas gå

Perus president Martin Vizcarra har avskedat sin justitieminister sedan en radiokanal sänt en ljudupptagning av ett telefonsamtal mellan ministern Salvador Heresi och en domare som anklagats för tvivelaktig lobbyverksamhet. På bandet hörs Heresi be domaren Cesar Hinostroza om råd angående ett lagförslag.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

Perus president Martin Vizcarra har avskedat sin justitieminister sedan en radiokanal sänt en ljudupptagning av ett telefonsamtal mellan ministern Salvador Heresi och en domare som anklagats för tvivelaktig lobbyverksamhet.

På bandet hörs Heresi be domaren Cesar Hinostroza om råd angående ett lagförslag.

Annons

Hinostroza har stått i centrum för en skandal som har skakat Perus rättssystem sedan nyhetssajten IDL-Reporteros började släppa inspelade telefonsamtal där han förefaller förhandla om politiska favörer. Domaren har nekat till att ha gjort något fel. Även Heresi förklarar sig oskyldig men skriver på Twitter att han lämnar sin post.

President Martin Vizcarra tillträdde i mars sedan hans företrädare Pedro Pablo Kuczynski tvingades avgå efter korruptionsanklagelser. Vizcarra har lovat att bekämpa korruptionen "till varje pris".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons